Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
previous arrow
next arrow

Werkwijze tuinontwerp

De tuinontwerpen van de Hofhouding hebben een duidelijk herkenbare stijl en verbinden tuin, huis, bewoners en omgeving met elkaar. Een tuinontwerp ontstaat uit de inventarisatie van de bestaande situatie én alle wensen en eisen van de opdrachtgever.
In het eerste (gratis) gesprek leg ik u uit wat mijn werkwijze is. Hieronder vindt u alvast een korte uitleg.


1e gesprek - kennismaking
Onze eerste afspraak is geheel vrijblijvend. We bespreken uw wensen, inventariseren de relevante omgevingsfactoren, en de Hofhouding legt u de werkwijze van het ontwerptraject uit.
offerte
Op basis van hetgeen we hebben besproken, ontvangt u een offerte voor tuinontwerp en beplantingsplan. In de offerte staat de huidige situatie beschreven inclusief de besproken wensen en eisen. Dit kan tevens dienen als uitgangspunt voor u en voor ons. Mochten hier genoemde zaken ontbreken of heeft u nog een extra wens, dan is dit het moment om dit met ons te delen. De tarieven voor het maken van een tuinplan zijn gesplitst in een tarief voor het tuinontwerp en een voor het beplantingsplan.
opdracht & inventarisatie
Wanneer u de offerte accepteert, is het een opdracht geworden. De eerste stap is de inventarisatie van afmetingen, hoogtes, grondsoort, gevel/dak, indeling, zon, zichtlijnen, omgeving en aanwezige beplanting.
2e gesprek - bespreken concept tuinplan
De Hofhouding bespreekt met u het concept tuinplan aan de hand van een 2D tekening die op schaal getekend is en een 3D animatiefilm die u precies laat zien hoe uw toekomstige tuin er uit kan gaan zien. De concepten en de film blijven bij u en u kunt wijzigingen voorstellen. In het volgende gesprek komen uw bevindingen over het concept tuinplan aan de orde en we bespreken een en ander voor de aanleg & beplanting. Het concept tuinplan wordt aangepast tot het moment dat u helemaal tevreden bent over het tuinontwerp. Tijdens het laatste gesprek over het tuinontwerp, worden ook de wensen over de beplanting met u besproken.
Definitief ontwerp & beplantingsplan
Op het moment dat u helemaal tevreden bent over het tuinontwerp, wordt het tuinontwerp definitief opgeleverd. U ontvangt een 2D tekening, de 3D animatiefilm, een tekening van het beplantingsplan, een bestellijst van de planten inclusief maten en aantallen en een naslagwerk waar u alle planten in kunt vinden die in uw tuin gebruikt zijn.
Aanleg door hovenier
U kunt met het definitieve tuinontwerp & beplantingsplan bij elke hovenier een offerte aanvragen. Wij kunnen u ook adviseren bij het kiezen van een hovenier. Wanneer u besluit meerdere offertes bij verschillende hoveniers op te vragen, dan kan de Hofhouding een werkbeschrijving over de aanleg van de tuin volgens het tuinplan voor u maken. Met deze werkomschrijving kunt u de verschillende offertes moeiteloos met elkaar vergelijken omdat immers aan elke hovenier hetzelfde gevraagd is.