Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
previous arrow
next arrow

Natuurlijke tuin

Natuurlijke tuin

Wilt u een ontwerp voor een natuurlijke, ecologische tuin?
Tuinontwerp De Hofhouding ontwerpt natuurtuinen, in harmonie met de omgeving en met alle ruimte voor mens, plant en dier. Een goed ontwerp voor een natuurlijke tuin houdt rekening met alle leefomstandigheden ter plaatse, wat een prachtige tuin oplevert, maar ook nog eens een onderhoudsarme tuin.

Wilt u een natuurlijke tuin en heeft u daarbij de hulp nodig van een ervaren tuinontwerper: maak snel een afspraak met De Hofhouding. Het eerste gesprek is gratis en geheel vrijblijvend!


Beplanting natuurtuin

In het beplantingsplan van een natuurlijke tuin wordt bij de keuze van planten optimaal rekening gehouden met bodem, klimaat en omgeving. Net als in de ‘echte’ natuur bepalen de lokale groeiomstandigheden welke planten zich kunnen handhaven en welke niet. Plantengemeenschappen ontwikkelen zich naar de omstandigheden ter plaatse, zoals vocht/droog, wind, warm/koud, licht/schaduw, bodemtype etc. De in het wild voorkomende, inheemse soorten zijn de meest duurzame keuze, maar cultuurvariëteiten gedijen ook goed. Een juiste plantenkeuze zorgt voor evenwichtige groei, ook vele jaren na de aanleg.

Natuurlijke materialen

In een natuurlijke tuinen wordt gewerkt met natuurlijke duurzame materialen zoals gebakken klinkers en Robinia hout uit eigen land.

Onderhoudsvriendelijk

Door in het ontwerp veel aandacht te besteden aan de beplantingskeuze, wordt veel werk voor onderhoud van de tuin vermeden. Er is balans tussen de verschillende plantensoorten, en andere planten (onkruid) krijgen niet de kans om te gaan woekeren. Dankzij een optimale plantenkeuze vergt de tuin een minimum aan verzorging.

Dieren in de tuin

Een natuurtuin trekt veel dieren aan, zelfs in een kleine (achter)tuin. Een boom voor vogels of een (kleine) vijver. (inheemse) bloemen voor vlinders en bijen.

Water in de natuurtuin

Een zwemvijver is een ware aanvulling voor de natuurlijke tuin. Het water in de zwemvijver wordt gezuiverd door planten. Er komen geen chemicaliën aan te pas. Door de natuurlijke uitstraling van de zwemvijver ontstaat er een mooie samensmelting met de natuurlijke omgeving.

Tuinontwerper ecologisch / natuurlijke tuin

Tuinontwerper De Hofhouding heeft al verschillende natuurtuinen ontworpen. Zoekt u een tuinontwerper voor uw tuin? Neem dan contact op met De Hofhouding Tuinontwerp voor een vrijblijvende eerste afspraak.

 1e gesprek gratis!

De Hofhouding Tuinontwerp, Rossum / Zaltbommel

De Hofhouding Tuinontwerp is gevestigd in Rossum, en werkt in de regio Zaltbommel – Den Bosch – Tiel. Woont u in de Bommelerwaard, Tielerwaard, of omgeving Den Bosch/Rosmalen/Vught? Maak dan snel een afspraak met De Hofhouding!