Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
Hofhouding tuinontwerpen
Hofhouding tuinontwerper Zaltbommel
Hofhouding tuinontwerper
previous arrow
next arrow

Landelijke tuinontwerp

Zoekt u een ontwerp voor een landelijke tuin? Tuinontwerp De Hofhouding ontwerpt landelijke tuinen, van groot tot klein.

Een landelijke tuin heeft een eenvoudige, rustige indeling en er is een duidelijke verbinding tussen tuin en omringend landschap (met zichtlijnen naar het landschap). Met een tuin in landelijke stijl heb je het gevoel dat je 100 jaar terug gaat in de tijd. De sfeer van een landelijke tuin wordt bepaald door veel groen, water, doorkijkjes, (meerdere) zitjes, gazon en (fruit)bomen. Een landelijke tuin heeft een groot gazon, omringd door (grote) bomen, mooie bloemen en heesters.

Landelijke tuinontwerpen door De Hofhouding

 

Beplanting landelijke tuin

Kenmerkende bomen in een landelijke tuin zijn bijvoorbeeld fruitbomen, knotwilgen en hagen.
Verder worden vaak klimplanten (bijv klimrozen en Clematis) en veel vaste planten (Akelei, heesters, lupines, vlinderstruiken, hortensia’s, hosta’s , …) gebruikt. Kies in een landelijke tuin voor sterkte vaste planten, die bestand zijn tegen wind en kou. Gras in een landelijke tuin krijgt een extra natuurlijk effect als het niet te kort wordt gemaaid en als er ook veldbloemen in kunnen groeien.

Water

In landelijke tuinen wordt vaak water toegepast, bijvoorbeeld in de vorm van een natuurlijke vijver of sloot. Het water (met zuurstofplanten) trekt veel dieren aan, zoals kikkers, insecten en verschillende zoogdieren.

Paden en terrassen in een landelijke tuin

De bestrating van paden en terrassen in een landelijke tuin zijn erg bepalend voor de sfeer. Meestal worden daarvoor bakstenen (‘waaltjes’) gebruikt die van (rivier)klei uit Nederland zijn gemaakt, zoals Oud Amsterdam, Oud Utrecht, Oud Maastricht en Oud Loosdrecht. Gemetselde muren en stadsmuren passen ook prachtig in een landelijke tuin.

 

Beschutting

In een landelijke tuin is het belangrijk te letten op de wind, want die heeft vaak vrij spel vanwege de grootte en ligging van de tuin. Met houtwallen, hagen en bomen creëer je beschutting. Een veranda in de tuin zorgt dat je tot lekker laat in de avond, uit de wind, kunt genieten van de tuin.

 

Kleine landelijke tuin

Heeft u niet zo’n grote tuin, maar wilt u toch de herkenbare stijl van een landelijke tuin? De landelijke sfeer krijg je al snel door de aanleg van een bloemenperkje, wat hortensia’s, een clematis over de schutting en een terras van waaltjes.

 

Tuinontwerper landelijke stijl

Tuinontwerper De Hofhouding heeft al vele tuinen in landelijke stijl ontworpen. Zoekt u een tuinontwerper voor uw tuin? Neem dan contact op met De Hofhouding Tuinontwerp- en adviesbureau voor een vrijblijvende eerste afspraak.

1e gesprek gratis!

 

De Hofhouding Tuinontwerp, Zaltbommel-Rossum

De Hofhouding Tuinontwerp is gevestigd in Rossum, en werkt in de regio Zaltbommel – Den Bosch – Tiel. Woont u in de Bommelerwaard, Tielerwaard, of omgeving Den Bosch/Rosmalen/Vught? Maak dan snel een afspraak met De Hofhouding!