Klassieke tuin

 

 

1e gesprek gratis!

Zoekt u een ontwerp voor een klassieke tuin? De Hofhouding ontwerpt ook klassieke tuinen. 

Een klassieke tuin wordt meestal toegepast in een voortuin bij een woning in de klassieke stijl. Een klassieke tuin kenmerkt zich door symmetrie en het gebruik van strakke wintergroene hagen. Klassieke tuinen zijn kijktuinen die het aanblik van de klassieke woning versterken.

Een klassiek ontwerp in een achtertuin is ook mogelijk. Ook hierin is het toepassen van de symmetrie een belangrijk onderdeel. Zichtlijnen en doorkijkjes met klassieke rozen vanuit het terras zijn kenmerkend voor de klassieke achtertuin.

Beplanting

In de klassieke tuin wordt veel gewerkt met wintergroene haagjes, Buxus of Taxus. De haagjes worden in strakke geometrische vormen geplant. In de plantvakken tussen de strakke hagen staat één soort beplanting.

Water

Water in de klassieke tuin komt vaak voor in een strakke spiegelvijver. De strakke vijver vormt de zichtlijn in de klassieke tuin. Beide zijden naast de vijver worden symmetrisch aangeplant.

Paden en terrassen

In de klassiek tuin worden de paden en terrassen gemaakt van verschillende materialen. Er kunnen oude waaltjes gebruikt worden of een halfverharding in de vorm van grind of Gravier D’or. Dit is afhankelijk van het bouwjaar van de woning en uiteraard de wens van de opdrachtgever.